Autorskie przepisy kulinarne uczennic „zawodówki”

Opublikowano:
Autor:

Autorskie przepisy kulinarne uczennic „zawodówki” - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura

Uczniowie rawickiego Zespołu Szkół Zawodowych w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych brali udział w konkursie gastronomicznym zorganizowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Fundację Klubu Szefów Kuchni.

Zadaniem uczniów było stworzenie autorskiego przepisu kulinarnego, uwzględniającego co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny, zarejestrowany lub aplikujący o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Efektem udziału w konkursie jest wydanie autorskich przepisów Ewy Stoińskiej, Oli Rau i Oli Dmyterko, uczennic obecnej klasy IV technikum w formie kolorowych publikacji, które rozesłano do wielu szkół na terenie całej Polski.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE