Produkcja kebabu ruszyła, ale pracownicy wciąż poszukiwani

Opublikowano:
Autor:

Produkcja kebabu ruszyła, ale pracownicy wciąż poszukiwani - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Przedsiębiorstwo zajmujące się wytwarzaniem kebabu, głównie na eksport, już działa. Na razie pracę znalazło w nim kilkadziesiąt osób. Produkcja ruszyła kilka tygodni temu.

W minionym roku dawną ubojnię trzody chlewnej w Golince kupiła firma ALVEVO, której właścicielami są Turcy, mieszkający na stałe w Niemczech. Działalność na rzecz inwestora prowadzi jednak specjalnie powołana do tego spółka Impilo, która pod Bojanowem rozpoczęła produkcję kebabu drobiowego eksportowanego do Włoch. Póki co, w Golince pracuje około 20 osób. Są to przede wszystkim mieszkańcy gminy Bojanowo, a także kilkoro Ukraińców. Przedsiębiorstwo szuka jeszcze pracowników - potrzebne są osoby znające się na fachowym odkostnianiu ćwiartek, skrzydeł i ud kurczaka oraz indyka.

- To powinno iść bardzo sprawnie i szybko, dlatego, że mięso ma krótką ważność, a poza tym nie chcielibyśmy produktu marnować. Najbardziej zależy nam na osobach, które już mają takie umiejętności - zaznacza przedstawiciel firmy - Andrzej Hawrylak.

Więcej na ten temat w aktualnym wydaniu "Życia Rawicza"

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE