Różnorodne praktyki zawodowe rawickich gastronomów

Opublikowano:
Autor:

Różnorodne praktyki zawodowe rawickich gastronomów - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura

Uczniowie klasy III TŻ Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu, rozpoczęli miesięczną praktykę zawodową.

Część uczniów odbywa praktyki w lokalnych zakładach gastronomicznych m.in. w restauracji „Sportowa”, w hotelu i restauracji „Maria” oraz w restauracji „Pałacowa” w Pakosławiu. Dwie uczennice wyjechały z Rawicza i poznają tajniki gastronomii w czterogwiazdkowych hotelach w Poznaniu i we Wrocławiu. Ola Dmyterko pracuje w hotelu „Mercure” w Poznaniu, natomiast Ola Rau w hotelu „Park Plaza” we Wrocławiu.

Swoją przygodę rozpoczęła kolejna dziesiątka uczniów klasy III TŻ. Będą przez dwa tygodnie pracować na promie „Skania” firmy Unity Line. Wypływa ze Świnoujścia do Ystad w Szwecji. Młodzież będzie pracować w różnych działach, m.in. w gastronomii, houskeepingu i w recepcji.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE