Śledź i dorsz na wigilijnym stole

Opublikowano:
Autor:

Śledź i dorsz na wigilijnym stole - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura

W ZSZ w Rawiczu odbył się I etap konkursu gastronomicznego „Danie rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012”, w którym udział wzięli uczniowie klas I, II, III technikum, kształcący się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. \r\nUczniowie musieli przygotować zakąski o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem śledzi oraz wykwintne danie zasadnicze z dorsza.

Pierwsze miejsce zajęli uczniowie III klasy ,Joanna Łukowiak i Kamil Dąbrowicz, którzy będą ubiegać się o zakwalifikowanie do Ogólnopolskiego Turnieju Szkół Gastronomicznych. Odbędzie się on 7 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.

\r\n(WJ)




Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE