Antyspam
ARTYKUŁY OGŁOSZENIA FIRMY

Smak prawdziwego pączka u Michalczaka

› Aktualności ponad rok temu    21.09.2018
Artykuł sponsorowany
komentarzy 3 ocen 13 / 77%
A A A

Pączki trafiły na Polskie stoły z Bliskiego Wschodu i choć dzisiaj kojarzone są ze słodkościami, na początku nadziewano je słoniną i podawano z tłustymi mięsami. Dopiero w XVI w. zaczęto przyrządzać je na słodko, a serwowano je nawet na dworze Króla Augusta III, o czym wspominają historycy.

Sekret niepowtarzalnego smaku pączków piekarni „Michalczak” w Sierakowie tkwi w ich staropolskiej recepturze oraz w sposobie ich wykonania. Ciasto robione jest metodą dwufazową, polegającą na przygotowaniu rozczynu, a następnie ciasta właściwego w skład którego wchodzą świeże żółtka. Poprzez prowadzenie dwufazowe uzyskujemy sprężyste ciasto o określonej porowatości, dzięki czemu zwiększają się jego własności wypiekowe i otrzymuje ono charakterystyczny smak oraz zapach.  Pączki zwijane są ręcznie razem z nadzieniem, którego aromat przenika do ciasta podczas smażenia, sprawiając, że nasze pączki mają wyjątkowy smak, któremu trudno się oprzeć.

 

Dlatego w trosce o podniebienia naszych Klientów, w sklepach firmowych piekarni „Michalczak” od 24.09.2018r.  ciepłe pączki będą dostępne codziennie  również od godziny 10:00.

Serdecznie zapraszamy i życzmy smacznego!
+ 10 głosów: 13 (77%) 3 -
dodaj zdjęcia Masz swoje autorskie zdjęcia? Dodaj je do naszego tekstu.