Smak prawdziwego pączka u Michalczaka

Opublikowano:
Autor:

Smak prawdziwego pączka u Michalczaka  - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Pączki trafiły na Polskie stoły z Bliskiego Wschodu i choć dzisiaj kojarzone są ze słodkościami, na początku nadziewano je słoniną i podawano z tłustymi mięsami. Dopiero w XVI w. zaczęto przyrządzać je na słodko, a serwowano je nawet na dworze Króla Augusta III, o czym wspominają historycy.

Sekret niepowtarzalnego smaku pączków piekarni „Michalczak” w Sierakowie tkwi w ich staropolskiej recepturze oraz w sposobie ich wykonania. Ciasto robione jest metodą dwufazową, polegającą na przygotowaniu rozczynu, a następnie ciasta właściwego w skład którego wchodzą świeże żółtka. Poprzez prowadzenie dwufazowe uzyskujemy sprężyste ciasto o określonej porowatości, dzięki czemu zwiększają się jego własności wypiekowe i otrzymuje ono charakterystyczny smak oraz zapach.  Pączki zwijane są ręcznie razem z nadzieniem, którego aromat przenika do ciasta podczas smażenia, sprawiając, że nasze pączki mają wyjątkowy smak, któremu trudno się oprzeć.

 

Dlatego w trosce o podniebienia naszych Klientów, w sklepach firmowych piekarni „Michalczak” od 24.09.2018r.  ciepłe pączki będą dostępne codziennie  również od godziny 10:00.

Serdecznie zapraszamy i życzmy smacznego!

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE