Smażyli pączki, rozpoznawali przyprawy, czyli warsztaty kulinarne w Gołaszynie

Opublikowano:
Autor:

Smażyli pączki, rozpoznawali przyprawy, czyli warsztaty kulinarne w Gołaszynie - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Warsztaty poprowadzili kucharze z Villi Aurora w Gołaszynie: Tomasz Szuster i Amadeusz Gruszczyński pod przewodnictwem szefa kuchni Roberta Gruszczyńskiego.

W pierwszej kolejności uczestnicy poznawali zioła i przyprawy niezastąpione w kuchni, które stanowią wspaniały dodatek do różnego rodzaju potraw. W drugiej części spotkania wspólnie z kucharzami przygotowano kilkadziesiąt pączków nadziewanych powidłami ze śliwki bojanówki. 

Warsztaty odbyły się w ramach projektu „Smaki i smaczki Ziemi Bojanowskiej - zdrowa kuchnia regionalna”, realizowanego przez radne z gminy Bojanowo.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE