Z karpiem i tortem piernikowym w Poznaniu

Opublikowano:
Autor:

Z karpiem i tortem piernikowym w Poznaniu - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Katarzyna Biedrowska, Jagoda Bujakiewicz, Aleksandra Dmyterko, Jagoda Kubeczka, Natalia Nowacka i Aleksandra Rau z II klasy rawickiego technikum żywienia i usług gastronomicznych, uczestniczyły w XV Ogólnopolskim Pokazie Stołów Wigilijnych „Gwiazdka 2016” w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu.

- Głównym celem tego spotkania była integracja młodzieży szkolnej w duchu przeżywania Świąt Bożego Narodzenia. Jednym z jego elementów była wystawa prezentująca materialne i duchowe tradycje bożonarodzeniowe - opowiada Iwona Kurzawa, nauczycielka towarzysząca uczennicom w pobycie w Poznaniu. W pokazie wzięło udział ponad 20 delegacji ze szkół ponadgimnazjalnych z całej Polski oraz reprezentacji środowisk studenckich z Ukrainy, Rosji i Hiszpanii.

W drugim dniu pokazu uczestnicy przystąpili do przygotowania potraw wigilijnych. Rawiczanki przygotowały: zupę grzybową, karpia smażonego z orzechami, karpia smażonego w migdałach z sosem z wina czerwonego i rodzynek, sałatkę śledziową i tort piernikowy.

- Dziewczynom gratulujemy odwagi i chęci wzięcia udziału w konkursie o randze międzynarodowej. Dzieujęmy również osobom nas wspierającym. Wyjazd mógł się odbyć dzięki wsparciu Fundacji Rodzina Duda im. Maksymiliana Duda, Pałacu Pakosław, zespołu „Chojnioki” z Chojna oraz Rady Rodziców - podkreśla Iwona Kurzawa. 

 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE