Kulinarne popisy w pałacu

Opublikowano:
Autor:

Kulinarne popisy w pałacu - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Kamil Kowalski z Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu wygrał konkurs kulinarny „Festiwal smaku - Młode talenty”, organizowany przez Pałac w Pakosławiu. Reprezentanci szkół z Rawicza, Jutrosina i Krotoszyna mieli za zadanie przygotować przystawkę wegetariańską, danie główne z wykorzystaniem mięsa wieprzowego lub drobiowego oraz deser z wykorzystaniem, m.in. wanilii. Czteroosobowe jury pod przewodnictwem dyrektor pałacu Aurelii Sawarzyńskiej mogło przyznać maksymalnie 130 punktów. Na stole nie zabrakło również potrawy z wykorzystaniem regionalnego produktu - pakosławskich szparagów kiszonych. W kuchni przygotowanie dań obserwował jeden z szefów kuchni - Piotr Ostrowski. Drugi - Dariusz Pietrzyk miał okazje je degustować. Wszyscy uczestnicy otrzymali książkę Michela Morana „Doradca smaku” z osobistą dedykacją autora.
(HD)

 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE